Kabinata.com дарява виртуална класна стая за обучението на 20 пациентски лидери и ключови експерти в пациентските организации.

Новини

 

Начало / Новини / 14 курсисти преминаха през обучение за набиране на...

14 курсисти преминаха през обучение за набиране на средства с използването на ИТ технологиите


„Крайната цел на набирането на средства трябва да гарантира икономическата устойчивост на организацията. Но в основата на набирането на средства е причината хората да даряват средства на дадена организация. Това каза Александър Миланов, обучител по фондонабиране за нестопански организации. Фондация „Новите лидери“ проведе присъствено и онлайн обучение, в което се включиха 14 участници от пациентски организации. Обучението, посветено на набирането на средства чрез използването на информационните технологии, изследва целеполагането и мотивацията за набиране на средства, както и как чрез интернет базирани приложения да се идентифицират потенциалните дарители, които имат интерес да допринесат за каузата на организациите. В рамките на обучението бяха представени възможностите за електронни бюлетини, създаването на брошури с безплатен софтуеър, организирането на събития чрез социалните мрежи, както и използването на нискобюджетни свободни продукти за обработка на видео и звук.

„Първата стъпка е да спечелите интереса на хората за каузата, която Вашата организация представя. Важно е да разясните мисията, визията и проектите на Вашата организацията, за да привлечете хората към нея. Накратко, работата на лицата, набиращи средства, е да ангажират хората. И обратно, ако взаимоотношенията се основават само на пари, това води до нередовни дарения и липса на стабилност и перспектива за развитие на Вашата организация.“, каза още Александър Миланов.

В рамките на обучението бяха проведени и различни практически занимания.

Обучението завърши с представянето на сертификати на курсистите.